Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

Ο απόδημος Ελληνισμός κοντά στους κατοΙκους του ΕΛΑΙΩΝΑ


Ο Άγιος Τρύφωνας


Επίσκεψη αγάπης και αλληλεγγύης στο χωριό μας , ανήμερα της εορτής του Αγίου Τρύφωνα το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων και Σωματείων της Νοτίου Αφρικής, αποτελούμενο από τον πρόεδρο του Αναστάσιο Χριστόφορου ,τον αντιπρόεδρο Ιωάννη Φιλίππου, και τον ταμία Σπύρο Μπάιλο συνοδευόμενοι από τον Μητροπολίτη Ιωαννουπόλεως και Πρετόριας κ. κ. Σεραφείμ.
















Μητροπολίτης  Ιωαννουπόλεως και Πρετόριας κ. κ. Σεραφείμ και Το Προεδρείο του Σωματείου
.

Η επίσκεψη είχε σκοπό την παράδοση χρηματικής επιταγής ύψους 10.000 ευρώ για την αποκατάσταση των πληγών του Ιερού Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου του χωριού μας ο οποίος είχε κτυπηθεί από το σεισμό της 8ης Ιουνίου 2008 ,και ο οποίος παραμένει εκτός λειτουργίας μέχρι και σήμερα. Την επιταγή παρέλαβε ο Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης κ. κ. Γερμανός, ο οποίος στη συνέχεια την παρέδωσε στο ιερέα του ναού και του χωριού μας Ηλία Κούλη.

Νωρίς το πρωί τελέστηκε η Θεία Λειτουργία στο ιερό Ναό του Αγίου Τρύφωνα του χωριού χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ιωαννουπόλεως και Πρετορίας κκ Σεραφείμ ,παρουσία δεκάδων πιστών και πολιτικών φορέων της περιοχής. Μετά την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε περιφορά της εικόνας του Αγίου Τρύφωνα στους δρόμους του χωριού μας με τη συνοδεία των δεκάδων πιστών.






Από την περιφορά της εικόνας του Αγίου Τρύφωνα

Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων και Σωματείων της Νοτίου Αφρικής δεν παρέλειψαν να επισκεφθούν και τον πληγέντα Ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου, όπου και διαπίστωσαν από κοντά, το μέγεθος της καταστροφής την οποίαν υπέστη ο Ναός μας από το σεισμό.


















... εικόνες από τα αποτελέσματα του καταστροφικού σεισμού...


Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων και Σωματείων της Νοτίου Αφρικής κ. Αναστάσιος Χριστοφόρου τόνισε ότι ο Ελληνισμός της Νοτίου Αφρικής είναι μικρός περίπου 45.000 κάτοικοι ,η καρδιά του είναι μεγάλη και ο πόνος του ίδιος με αυτόν τον οποίο βιώνετε εσείς εδώ και θα κάνουν ότι είναι δυνατό να ξαναγυρίσει το χαμόγελο στα χείλη των κατοίκων των πληγέντων περιοχών. Με τη σειρά του ο Μητροπολίτης Ιωαννουπόλεως και Πρετορίας κ κ Σεραφείμ ,σημείωσε ότι η στήριξη του Μητροπολιτικού Κόσμου συνετέλεσε στο γεγονός της επιβίωσης του απόδημου Ελληνισμού μακριά από τα πάτρια εδάφη.
















Συνέντευξη στα Μ.Μ.Ε. του Προέδρου κ. Χριστοφόρου και του Μητροπολίτου κ. Σεραφείμ


Εικόνες από την τελετή παράδοσης της επιταγής ...
















































Φωτογραφίες από την ανταλλαγή δώρων κατά την διάρκεια της τελετής.....
















































Τέλος ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Κωνσταντίνος Κούλης μαζί με όλους τους συγχωριανούς ευχαρίστησαν το Προεδρείο των απόδημων Ελλήνων της Νότιας Αφρικής, για την ευγενική προσφορά τους, καθώς επίσης ζήτησε τη παρουσία τους στα εγκαίνια του Ναού μετά την ανοικοδόμησή του.


Στιγμές κατά την διάρκεια της τελετής .........
































































Σας ευχαριστούμε όλους σας, για την βοήθειά σας και θα σας περιμένουμε στα εγκαίνια του Ναου της Κοιμησης της Θεοτοκου .

Υ.Γ Θα πρέπει να σημειώσουμε οτι, η επίσκεψη του Προεδρείου Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων και Σωματείων της Νοτίου Αφρικής, στο χωριό μας , οφείλεται στις στενή φιλική σχέση η οποία εχει αναπτυχθεί μεταξύ του Προεδρείου και του συγχωριανού μας Κωνσταντίνου Γιαννακούλια, Κυβερνήτου της Ολυμπιακής Αεροπορίας, λόγω των συχνών ταξιδίων του Προεδρείου από την Νότιο Αφρική, στην Ελλάδα.